ANONYMUS Szarka Tamás

 

Szarka Tamás     Kossuth – díjas zeneszerző , előadóművész , költő , a Ghymes Együttes frontembere.  Immár 38 esztendeje áll színpadon , dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű  szöveg-  világa mellett. Zenéje hat az érzelmekre , mélyről jön és erőt ad.   Legújabb szerzői albumán 15 új dal hall – ható.  A hegedű húrjai szinte sírnak mikor játszani kezd , de nem csak a bánat vagy a dráma szól belőlük , hanem az öröm , a tűz a fény is .  Szarka Tamás sok színházi felkérésre írt már zenét , ám ezek a zenék élőben soha nem hangzottak el színpadon és főleg nem a szerző előadásában.  Szólókoncertje ezt a hiányt pótolja most megjelenő szólóalbumának bemutatásával  de szerepel a repertoárján egy két klasszikussá vált darabja is . Sőt olyan zenéket is hallhatunk amik erre az alkalomra készültek .

VÁVÁVÁ című első verseskötete 2000 – ben jelent meg. Ezt követte az Anonymus utazik , majd az Anonymus kérdez .  Első hangoskönyve 2008 – ban készült el melyen verseit és novelláit  Dörner György ,    Eperjes Károly , Gesztesi Károly , Pápai Erika , Rudolf Péter , Stohl András és végül de nem utolsó sorban Törőcsik Mari tolmácsolta .

 

SZARKA TAMÁS (GHYMES) ÉS ZENÉSZBARÁTAI KONCERT – SZERZŐI EST

“Aki még nem fásult, akinek még csillog a szeme, az ezen a koncerten is talál még varázslatot.” – vallja a koncertről az előadóművész, zeneszerző, költő. Zenéje hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. Mélyről jön és erőt ad.