BANGÓ MARGIT

Bangó Margit Kossuth – Díjas Művésznő:
1967-ben a Magyar Rádió meghirdetett egy tehetségkutató népzenei versenyt amire az akkor 17 éves kis-lányt Édesanyja benevezte. Nagy izgalmak közepette utazott fel szülővárosából Vásárosnaményból Buda – pestre. A meghallgatás olyan jól sikerült , hogy még abban az évben a Rádió felvételt készített a fiatal, most már Művésznővel amit aztán rendszeresen játszottak is.

Rengeteg tanulás, munka követte ezt a sikeresen induló pályát és a szorgalom és tehetség meg is hozta az eredményt. Egyre több felkérés érkezett a kis falvaktól a nagyvárosokig. És egyszer csak megnyíltak a határok is , hiszen „ a zene nem ismer határokat „ Bejárta az összes földrészt hiszen mindenhol kíváncsiak voltak és szívesen hallgatták és nem csak a magyarok a ma már Hungarikumnak számító magyarnótát és cigánydalokat, cigányzenét.

Kevesen tudják róla, hogy évekig élt és énekelt Brüsszelben amiért is kitűnően beszél franciául.

„A magyarnóta vagy a cigánydalok műfaja nehéz műfaj. Küldetésemnek érzem , hogy a mai fiatal generáció és remélem, hogy még jó néhány elkövetkező generáció ismerje és szeresse szeresse ezt a két kivételes műfajt.” – vallotta egy alkalommal .

 

Bangó Margit valamint 2 zenésztársa fellépése megrendelhető a Szikora Rendezőirodától az info@szikorarendezoiroda.hu email címen illetve a 06.30.250.68.58 – as mobilon.

Vélemény, hozzászólás?